Followers

Tuesday, 8 November 2011

Si pemilik nama Imratul Najwa Abdul Latiff

       AM i obsessed.....well...nope...not really....boleh ke dikatakan obses??? ok lah..aku ambil perkataan minat je lah..xmahu lebih2...aku xpernah minat....diulangi sekali lagi....aku tak pernah minat nak dengar satu lagu berulang kali setiap hari....sampailah satu ketika, secara tak sengaja aku terjumpa link kat facebook tentang seorang gadis kecil molek.....ya ...Najwa Latiff....

    oh i cant believe im gonna write 3rd entry about her again!!!!.....

    Camana aku boleh TERminat kat Najwa Latiff nih!!!!

    Satu hari aku ternampak link Cinta Muka Buku kat facebook..and i was like... "oh lagu ni aku da selalu dengar..malas ar nak bukak" ..tapi aku klik je...then, kat ctu aku nampak beberapa link lain kat Youtube Najwa...oh ok, rupanya ada cover lain yang dia nyanyi....ok aku tengok 1 persatu... Aishiteru...Tercipta Untukmu...wow...she can sing..really!!!  im getin excite when she singing with her guitar..damn like hell...ok aku pun dahla tak tahu pun nak pegang gitar..oh malunya!!!

    ok la ok la..straight to the point... betul ke aku ni gila minat..??

   Ok aku dah tengok and aku dah download semua video Youtube dia..xkiralah cover dia, klip video dia, live performance dia. show dia kat TV, temubual kat radio , lagu2 dia kat kereta..ok damn like..hahahahhaa.....aku terus dengar xhenti..setiap hari aku dengar tak kurang 7 8 kli ulang2 sampai roomate aku da bosan and siap boleh hafal lagi tu lirik dia....

    " if i have the power to fly a flight , I'll fly to you. If i have to power to make you smile , please smile....~ Only Yours"

     " Kini aku bangkit membuktikan yang ku tak sakit, dengan segala perit yang kau berikan - Kosong"

    " Banyak persoalan yang berada di minda, banyak tanda tanya dan juga kata kerja, otak kata jangan hati pula kata ya - Cinta Muka Buku "


    "  Tapi hati ini kuat menyatakan kau terkini duduk di carta hati, lagu cinta kita bermula dari mata turun ke jiwa, dari teman menjadi cinta dan berjanji untuk setia - Carta hati"
   
     "  Kau ada dikala ku suka, Dikala ku duka, setiap tangisan dan juga ketawa, Kau ada dikala ku perlu, Pegang erat tanganku bila aku jatuh - Sahabat "

      "  Turns out freedom ain't nothing but missing you, Wishing that I realized what I had when you were mine - Back to December".
     

      tu antara lagu -lagu yang dia nyanyi... yang paling aku rasa kiut ialah klip video yang dia buat dengan satu lagi member dia..klip video Back to December cover song from Taylor swift ke xsilap.....ok siyesly video tu sangat kiut...hahaha...lucu la lakonan najwa



       
      tapi apa-apapun bagi aku lagu Only Yours tetap the best and jugak lagu Carta hati...really loves this song...hahahahaa..can wait for najwa to release 2nd single "carta hati" and maybe 3rd single "only yours"??? (xnak ke najwa??)

      Sejauh mana aku minat nak dengar lagu dia nih???ok kat laptop aku ade lebih kurang 75 video NAJWA LATIFF  kat youtube yang aku dah download...xkiralah video parody lagu dia (cinta muka bulu)...video cover lagu dia, lagu-lagu ciptaan dia sendiri , konsert, live performance, temuramah, ucapan beliau..ok and aku akan cek youtube selang hari untuk tengok ade ke yang baru...yang aku tahu skang ni dia dah siap rakam single kedua carta hati punya video klip..ok aku tak sabar nak tunggu!!!!

     ok hp aku Samsung Galaxy S1, lau korang bukak music player aku, korang akan dengar sampai lebam lagu-lagu najwa..ok aku dah convert sumer video dia ke mp3 so that aku boleh dengar kat hp setiap hari....hahaha...damn like crazy...comey siot sora budak kecik nih...aisehh..napelah aku boleh minat ni...nk jumpa najwa...walpaper aku?ok kos walpaper najwa....kat laptop?? ade beberapa folder nama NAJWA yang mengandungi picture, berita, songs, and videos of her...only her...heee
      
     oh ya, ape lagi yang aku tak tahu sal dia ekk?? biodata dia aku carik kat internet....aku dah jumpa lama blog dia before aku minat kat Najwa....link ade kat sebelah tu..===>
       fb dia aku da like, fb awesome friends and awesome fans of najwa jugak aku da like...aku buat TWITTER semata - mata nak tahu perkembangan dia (oh aku gila ke ni)......oh ya, aku akan duduk termangu depan tv tak pedulik orang lain lau ada performance dia..!!.. ape lagi??? ok ..aku nak jumpa dia..siyes...Najwa Latiff.....bila nak perform kat SABAH>....ok bulan 12 ni aku nak balik kampung abah aku kat Benut, JOHOR...aku da ajak member aku suh g sekolah dia .aku nak g Batu Pahat....xkisahla xdapat jumpa dia, dapat nampak katne dia sekolah pun aku da hepy..ahakz!!!! oh ya dia memang budak pndai..PMR 7A1B kot...ok aku doakan dia lulus cemerlang SPM ok....nasihat seorang abang amat berguna ok wahai adikku...hahah!!!

   ape lagi??? jangan kata aku gila..aku memang minat dia...dia jarang senyum nampak gigi tapi lau da senyum nampak gigi..alahai kiutnya!!!....aku just nak tahu sejauh mana kebolehan si pemilik nama Imratul Najwa binti Abdul Latiff ini berjaya dalam bidang yang dia minat...Good luck...

   To Imratul Najwa binti Abdul Latiff, si adik kecik manis ni, lau kamu baca blog ni,saya harap kamu tahu saya minat lagu2 kamu...i wish i can meet you some day..hopefully..insyaallah...

            

 p/s: siyesly kalau aku jumpa najwa, aku xkan berkelip mata...
maybe aku akan pengsan..haha ..
ok itu tipu...
tapi aku nak jumpa najwa.....
nak jumpa najwa....huhuhu....

6 comments:

oh salman~ said...

bini aku nihhh:)))

pzulzarien said...

ala maa leh..ni bini sye..=P

ErnieFaizal Siti said...

okey,i can say u obsessed..haha kidding!just jalan2..jarang tgk blog guy yang biru purple gitu..cantik!

pzulzarien said...

hehehe..not obses actually..just minat....=) cuma entah...sy suka dengar lagu2nya...thanx for visit...

Pondok Usang said...

hoho... sudah jatuh cintaa sama Najwa Latiff.. hehe..

uLfAZ said...

ok nti kita pegi serang sekolah tu ok? rumah...kene cari dulu kat google alamatnye. heh!